Fotó: Youtube.

Fordult a lugosi kocka: nem a maszktalan munkás támadt a rendőrre, hanem fordítva! (VIDEÓval)

Közbeszólt a videóbíró, vagyis a biztonsági kamera szélesvásznú felvétele.

Hirdetés

Megírtuk, hogy Lugoson egy maszktalan munkás dulakodás közben (feltehetően véletlenül) könnyedén megsebezte az őt maszkviselésre felszólító rendőrt egy késsel, amellyel épp karót hegyezett. A renitens munkás ellen persze eljárást indítottak.

Közben előkerült a közelben levő biztonsági felvétele. Amely teljesen más filmet mutat, mint amiről az első, elsősorban hatósági beszámolók regéltek. Tessék csak nézni:

A narancs overallos munkás valóban nem dolgozik, hanem beszélget valakivel (nem is túl távol az illetőtől). Tehát ilyenkor biza viselni kellene a maszkot, ha egyszer ez a szabály. Közben az is látszik, hogy nyeső mozdulatokat végez: erről tudjuk, hogy egy karót nyeseget hegyesre.

Egy adott pillanatban balról megjelenik egy rendőrautó, megáll az úttesten, mire a munkás elindul a fal felé, gesztikulál a rendőröknek, mutatja, hogy ő árkot ás, majd a csomagjához lép, kiveszi és felteszi a maszkot. A rendőrautó lehúz, kiszáll belőle két maszkos rendőr, odasétálnak a helyszínre, egyikük pár szót vált a munkással, aki közben tovább hegyezi a karót, aztán váratlanul nekiugrik az overallosnak, nagyon durván rángatni kezdi, majd nekitolja a falnak és… hát, akárhonnan nézzük, ütlegeli. De rendesen. Figyelem: a munkás egy pillanatig sem fejt ki ellenállást a rendőri agresszióval szemben.

Hirdetés

A meghökkentő jelenet vége: a verőrendőr és társa (ismét csak durván) a rendőrautóba taszigálja az immár ellenálló overallost. A korábban emlegetett vágás valóban a dulakodás közben eshetett (feltehetően véletlenül), viszont szó nem volt arról, hogy a rendőr milyen brutálisan elbánt a munkással.

A fejlemény: a lugosi ügyészség a brutálisan erőszakoskodó rendőr ügyében is vizsgálatot indított. Ugyanezt tette a Temes megyei rendőr-főkapitányság is. Helyesen.

Hirdetés