Fertőzési rátától függetlenül, teljes létszámban, jelenléti oktatásban kezdik az iskolát a végzős osztályok

És a különleges oktatást igénylő gyerekek is visszatérhetnek az iskolapadokba.

Hirdetés

Örülhetnek a végzős osztályokba járó diákok – és persze a szüleik is –: a tavaszi vakációt követő online oktatási időszak, no meg az újabb vakáció után, vagyis május 10-én teljes létszámban, jelenléti oktatásban indul újra számukra a tanítás.

Erről szerdán késő este döntött az országos járvánzügyi operatív törzs.

A döntés értelmében a nyolcadikos, tizenkettedikes és tizenharmadikos diákok – akik képességfelmérő, illetve érettségi vizsga előtt állnak – az adott település fertőzési rátájától függetlenül személyesen vehetnek részt a tanórákon.

Vagyis nincs semmilyen korlátozás, ami a többi osztály esetében magas fertőzési szint esetén legalább a diákok egy részét online oktatásra kényszerítené.

Persze nem minden áron: ha az illető településen olyan magasra kúszik a fertőzöttek aránya, hogy karantént kell elrendelni, akkor a végzős diákok is otthon maradnak, és internetes oktatásban vesznek részt.a

Ugyanez érvényes a különleges igényű diákokra is: ők is jelenléti oktatásban vesznek részt, ha a település nincs vesztegzár alatt.

Hirdetés

És szintén jelenléti oktatásban zajlanak a korábbi, online oktatásban kimaradt tananyag pótlására szolgáló órák is, ha nincs karantén.

Már persze azért a hatályos járványügyi szabályok betartásával.

Minderről az oktatási és az egészségügyi miniszter közös rendeletet ad ki.

Hirdetés