Felhívná a bankot? Számítson rá, hogy hosszú ideig hallgathatja a robot duruzsolását, míg kapcsolnak valakit

Hitelhalasztási kérelem vagy más probléma felmerülése esetén érdemesebb éjszaka próbálkozni a telefonos ügyintézéssel.

Hirdetés

A koronavírus-járvány miatt a személyes kapcsolatfelvétel helyett az ügyfelek telefonon, a Facebookon és e-mailben próbálnak információkat szerezni a bankoktól, ami nem várt kihívások elé sodorta a pénzügyi szektor képviselőit.

A Román Kereskedelmi Bank (BCR) arra panaszkodik, hogy naponta mintegy 15 ezer telefonhívást fogadnak, ezért két új telefonközpontot üzemeltettek be, tízszeresére növelték a Facebook-szerkesztőik számát, bővítették az ügyfélszolgálati hálózatot. A bank úgy döntött, hogy ezentúl naponta 11 órakor élő Facebook-bejelentkezésekben állnak a kliensek szolgálatára. A hitelhalasztás lehetőségéről is sokan érdeklődnek, de emellett más ügyeket is intéznek, ami összességében a kommunikációs csatornák túlterhelését eredményezte.

A BCR azt kéri, hogy aki csak teheti, inkább éjszaka telefonáljon, mert akkor nem annyira túlterheltek a vonalak. A hét minden napján 24 órából 24 órát lehet hívni az ügyfélszolgálatot.

Más bankoknál is hasonló a helyzet, a Raiffeisen Banknál például áprilisban háromszorosára nőtt a telefonos megkeresések száma a tavalyhoz képest.

A Hotnews információi szerint eddig mintegy 150 ezren kérték a törlesztőrészletük felfüggesztését.

Hirdetés