Fehér papucsokat raktak ki a kormánypalota elé az elhunyt egészségügyisek emlékére (VIDEÓval)

Az egyik szakszervezet így próbálta felhívni a kormány figyelmét arra, hogy az első vonalban dolgozó fehér köpenyesek életveszélyben dolgoznak.

Hirdetés

Nem mindennapi, de annál hatásosabb tüntetést szervezett a bukaresti kormánypalota előtt az Egészségügyi szolidaritás (Solidaritatea Sanitară) elnevezésű szakszervezet csütörtökön: a résztvevők 49 pár hófehér papucsot papucsot raktak le az intézmény elé azoknak a kollégáiknak az emlékére – orvosok, asszisztensek, ápolók – , akik életüket vesztették a járvány kirobbanása óta. Később a tüntetők a földre is lefeküdtek az üzenet nyomatékosítása kedvéért.

A szakszervezet az egészségügyi alkalmazottak biztonságának a növelését, a járvány idejére beígért 30 százalékos pérpótlékot és január elsejétől fizetésemelést is kértek. Ismét felhívták a kormány figyelmét arra is, hogy az egészségügyi alkalmazottak minden egyes munkanapon erejükön felül teljesítenek tavasz óta, és fogalmuk sincs meddig kell még helytállniuk, ezért kérik az illetékes hatóságok segítséget.

Hirdetés