Farkast kiáltott a marosvásárhelyi katasztrófavédelem, kutya lett belőle

Bukarestben viszont igazi skorpió csípett meg egy áruházi alkalmazottat, Sepsiszentgyörgyön pedig igazi róka kalandozott a stadionban.

Hirdetés

Jókorát bakizott a Marosvásárhelyen a katasztrófavédelem: vasárnap este nyolc óra körül sms-ben riasztotta a város lakóit, hogy farkast láttak a város szélén.

Az üzenet arra szólította a helybelieket, hogy kerüljék el a kirándulók és kocogók körében közkedvelt Somostetőt, ugyanis farkast jeleztek a környékről.

A beszámolók szerint a rendőrség is kiszállt a helyszínre, de farkast nem találtak. Találtak viszont helyette egy kutyát, amelyet a jelek szerint valaki farkasnak nézett, értesítette a hatóságokat, azok pedig előzetes tájékozódás nélkül kilőtték a riasztást.

A feltételezések szerint egyébként

egy csehszlovák farkaskutyáról van szó, amely elcsatangolt a gazdájától, de végül hazakerült.

Ennek fényében annyiban érthető a baki, hogy a csehszlovák juhász közvetlenül a farkastól származik: a kárpáti farkas és a német juhász keresztezésével hozták létre az 50-es években.

Mint ismert, a katasztrófavédelem néhány hónapja Brassóban is elkövetett egy kisebb bakit: akkor medvére figyelmeztettek – ezzel nem is volt gond, mert a medve valóban a városban bóklászott. A riasztást tartalmazó üzenet viszont azzal a szokatlan megszólítással kezdődött, miszerint Héé, medve!!

Egyébként a hétvégén igencsak aktívak voltak az állatok az országban: Bukarestben például nem virtuális, hanem igazi skorpió miatt kellett a hatóságokat értesíteni.

A helyi IKEA áruház vendéglőjében pénteken este az egyik dolgozó éppen

egy doboz banánt bontott ki, amikor megcsípte egy, a gyümölcsök között rejtőző skorpió.

A nőt a Floreasca kórház toxikológiai osztályára szállították, ahol ellátták, az ügyben pedig vizsgálat indult.

Hirdetés

És igazi róka kalandozott vasárnap Sepsiszentgyörgyön is. Méghozzá nem is akárhol: az új labdarúgó-stadionban, közvetlenül a házigaza Sepsi OSK Bukaresti Dinamó elleni meccse előtt.

A ravaszdi igazi stadionbejárást tartott a járvány miatt nézők nélkül megrendezett meccs előtt, majd elégedetten távozott.

És igazi kabalaállatnak bizonyult, ugyanis szerencsét hozott: a szentgyörgyiek 4-1-re elpáholták a bukarestieket.

Akiket egyébként Kutyáknak becéznek.

 

Hirdetés