Fotó forrása: gazetanoua.ro

Ezért kellene kétszer meggondolni, kit választunk polgármesternek

Optași = nyolc ász, gondolta az elöljáró, ezért felépíttetett a település határában egy nyolc ászból álló kompozíciót.

Hirdetés

Közelegnek a helyhatósági választások, minden egyes romániai településen aktuális a kérdés: kire kellene szavazni? Jobb helyeken legalább van választási lehetőség, de bőven vannak olyan falvak, ahol hosszú évek, esetleg évtizedek óta ugyanaz az inkompetens ember vezeti a közösséget.

Itt van például az Olt megyei Optaşi nevű település, amelynek polgármestere arra gondolt, hogy ha már a híres pókerjátékról nevezték el a falut (tudniillik Opt ași = nyolc ász), akkor ideje egy emlékművet emelni a település bejáratánál. Így történt, hogy Optaşi határában ezentúl nyolc ász fogadja a látogatókat. Ráadásul a községközponthoz tartozik a Paris nevű település is, amelyiknek a bejáratához felhúzták az Eiffel-torony mását feketére festett kovácsolt vasból. Mert a Párizs névhez minimum egy Eiffel-torony dukál. Gondoljunk csak bele, hogy ha más települések elöljárói is így gondolkodnának, mi lenne mondjuk a magyarországi Bugyi vagy Pornóapáti bejáratánál? De említhetnénk a Beszterce-Naszód megyei Spermezeu vagy a Szeben megyei Fututa falvakat is… 

A polgármester azt mondja, hogy ezekkel a megvalósításokkal szeretett volna kitűnni a többi település közül. A gond csak azzal van, hogy az egész 55 ezer lejbe került. Nevezzük csak a hülyeség árának?

Hirdetés