Fotó forrása: képernyőmentés, Digi 24

Ez történik, ha egyenesen a földútra öntik az aszfaltot: fű sarjadzik, fa nő az út közepén

Három éve aszfaltozták le az utakat, melyek most úgy néznek ki, mintha egy botanikai kísérlet történt volna. Valójában csak gyatra munkát végeztek, majd eltűntek a kivitelezők.

Hirdetés

Szilvafa-csemete, pitypang, fű és egyéb nyomok – sorolta az egyik helyi lakos a sajtónak, mi minden nőtt ki egy három éve leaszfaltozott útból a Giurgiu megyei Bucșaniban. Nem egy botanikai kísérlet történt, mindössze arról van szó, hogy a kivitelezéssel megbízott két cég nem végzett valami jó munkát. Felmarkolták az egymillió eurót, egyetlen éjszaka alatt, mindenféle előzetes talajmunka nélkül, közvetlenül a földútra ráöntöttek egy vékony réteg aszfaltot, majd leléptek.

Az aszfaltréteg így nem bizonyult tartósnak, gyakorlatilag szétmorzsolódott, míg a réseken felsarjadt az anyatermészet. Néhol akkora gödrök keletkeztek, hogy életveszélyes lehet autóval belehajtani.

A település jelenlegi vezetése az előző polgármestert nevezi meg felelősként, aki ellen már két büntetőeljárás van folyamatban. Egy éve és két hónapja várják, hogy felelősségre vonják a vétkeseket, mégsem történt semmi. A két cég nyomtalanul eltűnt, míg az utakat teljesen újjá kell építeni.

Így megy ez Romániában.

Hirdetés