Ez történik, ha egy celeb bőrgyógyásznak hiszi magát, és jó a marketingje

Nagyon sok fiatal nő bőrét tette tönkre egy masszívan reklámozott luxuskategóriájú szépségápolási termékcsalád. Feljelentés is született.

Hirdetés

Ioana Marinescu a román bulvársajtó egyik állandó szereplője, akit gyakran a sztárok bőrgyógyászának titulálnak, annak ellenére, hogy végzettsége szerint nem bőrgyógyász, hanem „csak” egy patikus. Az agyonsztárolt celeb nimbusza rövid időn belül nagyot zuhant, miután több száz nő azzal vádolja, hogy az általa piacra dobott Plush Bio szépségápolási termékcsalád tönkre tette az életét. Az influenszerekkel reklámozott arcápolási „csodaszereket” pattanások és mitesszerek ellen javasolták, de aki belesétált a meggyőző reklám csapdájába, megvásárolta és használni kezdte ezeket, rövid időn belül arra ébredt, hogy az arcbőre egyre betegebbé válik.

Az álorvosok tavalyi botránysorozatát juttatja eszünkbe az, hogy Marinescu képesítés nélkül szakrendeléseket adott a hozzá forduló nőknek, kezelésként pedig saját termékeit írta fel. Az egyik páciensénél például hormonális problémák okozta pattanásodást állapított meg. A fiatal nő pár hét alatt több mint 8 000 lejt költött „bőrgyógyásza” termékeire, mire az állapota egyre csak súlyosbodott. A pattanások elkezdtek vérezni, arcbőre gyakorlatilag bomlásnak indult. Panaszára Marinescu arra biztatta, hogy folytassa a kezelést, ami tovább súlyosbította a helyzetet. A nő panaszt emelt a Dâmbovița megyei bíróság mellett működő ügyészségen, és elkezdte minél több helyen figyelmeztetni a gyanútlan nőket, hogy ne vegyék meg a terméket. Marinescu ekkor megpróbálta 100 millió lejjel megvesztegetni.

Az áldozatok egy Facebook-csoportot hoztak létre a „Mi-a distrus fața PluSHIT” (A PluSHIT tönkre tette az arcomat) mely immár 115 ezer tagot számlál. Horrorisztikus beszámolók és fotók tömkelegét tették közzé a csoportban. Az egyik hölgy például anafilaxiás sokkal került kórházba a krémektől, arcbőrének kezelése pedig mintegy 1 500 euróba kerülne. A bejegyzésekből kiderül, hogy Marinescu a WhatsAppon küldött fotók alapján „diagnosztizálta” a pácienseket, és mindenkinek ugyanazt a három terméket javasolta, arctonikot, retinolt és egy krémet.

A csoport több tagja is jogi útra terelte az ügyet. Ioana Marinescu a sajtó megkeresésére nem reagált érdemben, csak egy, a termékeiből összeállított ajándékcsomagot küldött az újságíróknak, akik nem fogadták el a figyelmességet.

Ismerve a kockázatokat nincs az a nő, aki ezek után magára kenné Marinescu „csodaszereit”.

Hirdetés