Ez is milyen már: saját honfitársa lopta ki az üzemanyagot egy román kamionsofőrnő járművéből egy külföldi parkolóban

Senki sincs biztonságban.

Hirdetés

Európa-szerte hosszú évek óta rossz hírét keltik a románoknak azok a Romániából a könnyű haszonszerzés reményében külföldre települt bűnözők, akik a kisebb zseblopásoktól kezdve a nagyszabású rablásokig számos bűncselekményt követtek már el.

A jelek szerint azonban nem csupán a nyugat-európaiak részeltetnek abban a szerencsében, hogy román állampolgárok lopják meg őket: saját honfitársaikat sem kímélik.

Egy román kamionsofőrnő, aki egy nyugat-európai fuvarozócég alkalmazottjaként rója a kontinens útjait egy jókora monstrum volánjánál ülve, hétfőre virradóra tapasztalta meg, milyen az, amikor egyáltalán nem kellemes élmény egy honfitárssal találkozni külföldön.

A fiatal nő leparkolta járművét egy kamionparkolóban, hogy ott töltse el az éjszakát.

Aztán – mint az a közösségi oldalán megosztott beszámolójából kiderül – arra eszmélt, hogy valaki éppen lopja a gázolajat a teherautója üzemanyag-tartályából.

Mint kiderült, egy honfitársa volt a tolvaj.

Hirdetés

Mi több, szintén kamionsofőr, a teherautója rendszáma alapján a dél-romániai Dâmbovița megyéből.

Nem hiába nevezik Erdélyben a penetráns, tenyérbemászó balkáni stílust Dâmbovița-parti tempónak a szóban forgó megye nevét adó, és Bukaresten is átfolyó folyóról.

A Ramona Zia nevű hölgy nem maradt adós: jól megosztotta a közösségi oldalán az incidens hírét, így állítva pellengérre a pofátlan tolvajt.

Amúgy a romániai kamionsofőrök gyakran panaszkodnak arra, hogy az éjszakai pihenőkben kilopják az üzemanyagot a járműveikből.

A tettesek pedig nagyon gyakran szintén román kamionsofőrök.

Hirdetés