Ez a sofőr se gondolta, mikor elindult, hogy pont a rendőrök fogják leereszteni az abroncsait…

De így történt. Ráadásul a törvény szolgálatában, és a közrend védelmében tették.

Hirdetés

Beszorult egy híd alá egy mikrobusz, a sofőr ugyanis figyelmen kívül hagyott egy utólag fontosnak bizonyult figyelmeztető táblát. A tábla arra figyelmezteti az autósokat, hogy az említett híd alatt csak 2,15 méternél alacsonyabb járművek közlekedhetnek.

„Mit nekem!” – gondolta a 2,15 méternél magasabb furgon sofőrje, majd úgy beragadt, mint rágógumi a csintalan ovis hajába.

A kiérkező rendőrök láthatóan nem először találkoztak hasonló esettel: rutinosan leengedték a furgon kerekeit, az így elveszített centiknek hála pedig ki tudták szabadítani a járművet a fogságból.

Hirdetés

Még viccelődtek is egy picit a Facebook-oldalukon a pórul járt sofőrrel, aki néhány pillanatig kiemelkedő volt, de aztán gyorsan komolyra fordították a szót, és felhívták a figyelmet a közúti táblák fontosságára, és a hasonló esetek veszélyeire.

Egy kommentelő pedig arra az apróságra, hogy ebben az országban az útjavító munkások sem a precíz munkáról ismertek, sokszor csak „feldobnak” még egy réteget a már meglévő aszfaltra, így a táblák is csalókák a legtöbb esetben…

Hirdetés