Fotó forrása: Instagram

És akkor egy hoszteszcégvezető influenszer már nem lehet póttag egy kórházi vezetőtanácsban sem?

Két egyetemet végzett, szégségversenyt is nyert, jóban van befolyásos emberekkel, csak éppen nem a megfelelő térfélen áll a PNL-ben.

Hirdetés

Kezd nagyon kínossá válni a jelenség, hogy megalapozott szakmai teljesítmény nélkül bukkannak fel fontos vagy kevésbé fontos, de többnyire jól fizető köztisztviselői pozícióban arra méltatlannak tűnő személyek. Nem túl meglepő, hiszen mindig is így működött ez az állami intézményeknél, annak függvényében, hogy éppen melyik párt volt hatalmon, és mekkora slepp tartozott az aktuális országos, megyei vagy helyi döntéshozókhoz. A helyzet akkor bonyolódik, amikor az érdekellentétek párton belül is kiütköznek, és bosszúból elkezdik egymás embereit kitúrni a húsosfazék mellől.

Valami hasonló történik most Kolozs megyében, ahol a PNL mindig is erős politikai támogatottságnak örvendhetett, Bukarest mégsem volt nagyvonalú a helyi szervezet képviselőivel a kormányzati szerepkörök leosztásánál. Ráadásul még a prefektusi tisztségtől is megfosztotta a Kolozs megyei PNL-t, kormánykoalíciós partnerük, az RMDSZ jelöltjét részesítve előnyben. Úgy tűnik, ez volt az utolsó csepp a pohárban. Most tekintsünk el attól, hogy a PNL egy meglehetősen nehéz helyzetet teremtő „búcsúajándékot” hagyott hátra az új prefektusnak a Kolozs megyei járványadatok vélhetően tudatos manipulálásával (persze, mindenre lehet valamilyen jól hangzó magyarázatot találni). Helyette itt van az újabb, jól időzített botrányos kinevezés, mely rávilágít a PNL igazi arcára.

A helyi sajtó – felülve a vízügyi igazgatóságok fura kinevezései miatti közhangulatra – megírta, hogy egy bizonyos Claudia Ardelean nevezetű hölgy bekerült a Leon Daniello Tüdőkórház adminisztrációs tanácsába, mint második póttag. Ardelean a 30 ezres követőtáborral rendelkező Instagram-oldalán büszkélkedett el kinevezésével, nem számítva arra, hogy ez szemet szúr majd másoknak. Tudni kell róla, hogy 2014 óta tagja a PNL-nek, két egyetemet is elvégzett, szépségversenyen szerepelt nem kevés sikerrel, ugyanakkor egy hoszteszcéggel is rendelkezik. Eddigi tevékenységének semmi köze nincs az egészségügyhöz, kinevezését a rossz nyelvek azzal hozzák összefüggésbe, hogy közeli kapcsolatot ápol az okirat-hamisítási botránya miatt 2015-ben leváltott Mihai Seplecan volt Kolozs megyei tanácselnökkel (ő a sofőrből lett tanácselnök). Ugyanakkor szeret Ludovic Orbannal fotózkodni.

A sajtóhírre azonnal reagált Alin Tişe, a Kolozs megyei önkormányzat jelenlegi elnöke, aki pár nappal ezelőtt még nyíltan fenyegette Bukarestet, hogy kilép a pártból, ha az RMDSZ-é marad a prefektusi tisztség, és máris kérte Ardelean menesztését a tüdőkórház vezetőtanácsából. Tişe „kimondhatatlan sajnálatát” fejezte ki a történtek miatt, még akkor is, ha Claudia Ardelean tulajdonképpen csak második póttag volt a tanácsban, mely tisztség különösebb fizetéssel nem jár. Szerinte Ardelean szakmai felkészültségében nem lehet kifogást keresni (egy jogi egyetemet is elvégzett), de a sajtó olyan elemekre mutatott rá a magánéletével kapcsolatosan, mely gyanút vet a kinevezésére, ezért kérte az illető menesztését. Kicsit sem átlátszó.

Van egy olyan érzésünk, hogy lesznek még hasonló „leleplezések” Kolozs megyében.

Hirdetés