És akkor a nagymenő politikus felhívta az újságírócskát, és 43 percig szidta, mint a bokrot

Egy megyei tanácselnök-helyettes úgy gondolta, mindenféle tintanyalóknak nem kéne a fia ügyei körül szaglászniuk.

Hirdetés

A Vaslui megyei tanács alelnökét, Dan Mariant meglehetősen kellemetlenül érintette, hogy egy újságíró csak úgy kérdéseket tesz fel a fiának, ezért felhívta, hogy kioktassa egy kicsit.

Na persze nem társasági modorra okítgatta a hülye tintanyalót, hanem csaknem háromnegyed órán keresztül zúdította rá a válogatott sértéseket. Többek között „szarzsáknak” nevezte a Vremea Nouă munkatársát, megkérdezte tőle, hogy mégis „mi a faszt” érdeklik őt a fia ügyei, azzal fenyegetőzött, hogy az utolsó vasat is kipereli a zsebéből, ha a cikkében összefüggésbe hozza őt a fiával, az újság munkatársait pedig „közönséges zsarolóknak” titulálta. Azzal is vádaskodott, hogy valójában egy lejárató cikk készül a fiáról, és hogy a lap „nyomást gyakorol” szegény gyerekre, amitől viszont a Vremea Nouă elhatárolódik.

Az újság munkatársai szerint a politikus a telefonhívásban több kint 100 vaskos kifejezést használ, és nemhogy egy elöljáró, de egy éjszakai műszakos vécés néni színvonalát sem éri el. A „beszélgetésről” készült hangfelvételt természetesen közzétették a portálon, azzal indokolva a lépést, hogy egy ilyen fontos pozíciót betöltő politikusnak mindig ügyelnie kellene a jó modorra, még akkor is ha nem tanácselnök-helyettesként, hanem szülői minőségében telefonál, mint ezt a telefonhívás során el is hangzik.

Ugye senki sem csodálkozik, hogy ezek a közpénzzel kitömött urak titkon azt hiszik magukról, hogy ők a kiskirályok, és bármit megtehetnek? Érdekes módon az ilyen helyzetekben mindig kivillan a foguk fehérje.

Hirdetés

A konfliktus oka egyébként az volt, hogy a Vaslui megyei rendőrség gazdasági bűncselekményekkel foglalkozó részlege szervezett egy jó kis ellenőrzőkörutat a megye szórakozóhelyen, aminek során egyébként 17 bírságot osztottak ki. Az egyenruhások Dan Marian fia, Călin Marian Empire nevű klubjába is benéztek, ahol azzal szembesültek, hogy a kasszában 2100 lejjel több zsozsó van, mint amiről nyugtát tudnak mutatni. Ez pedig adócsalásnak minősül, így az említett összeget lefoglalták, és még egy baráti, 20 ezer lejes bírsággal is megdobták a tulajt.

Ő egyébként – még apuci előtt – higgadtan nyilatkozott a Vremea Nouă kérdéseire, szerinte az ellenőrök visszaéltek a hatáskörükkel, és bírósághoz fog fordulni az ügyben. Nagyjából 5 perccel ezután azonban már a dühös apuka telefonált az újság szerkesztőségébe, aki láthatón egy féldecivel több istenkomplexust ivott már meg aznap a kelleténél.

Hirdetés