És a rendőrök rendületlenül csak bírságolnak, bírságolnak

Egyre hihetetlenebb számokat ér el a kiosztott büntetések összege.

Hirdetés

Lassan a rendőrség válik a román államkassza egyik legfőbb „beszállítójává”: az egyenruhások által a koronavírus-járvány nyomán bezetetett kijárási korlátozások megsértése miatt kiosztott bírságok összege elképesztő üzemben növekszik.

Marcel Vela belügyminiszter szombaton este közölte: az összeg már meghaladta a 600 millió lejt – ez olyan 120 millió euró.

Ezt az összeget 309 859 személyen próbálják majd bevasalni, vagyis ennyi embert bírságoltak meg a kijárási korlátozások kezdete óta.

Persze ez csupán elméleti összeg, ha 24 órán belül kifizették, akkor csupán a felét kellett az embereknek kicsengetniük, illetve olyanok is akadnak, akik fellebbeztek a durva összegű bírság ellen – mint ismert, az összeg 2000 lejtől 20 000-ig terjedhet, és a rendőrök ceruzája rendszerint igencsak vastagon fogott.

Vela azonban azt mondja, a befolyó pénz jó célokra megy: az egészségügyre szánják majd.

Hirdetés

És máris meglebegtette a jó hírt, hogy ha május 15-én fel is oldják a kijárási korlátozásokat, és véget ér a szükségállapot, azt veszélyhelyzet követheti, amely alatt bizonyos kihágásokért szintén osztogathatják majd a rendkívüli bírságokat.

Azért most már tényleg eltűnhetne ez a vírus.

Hirdetés