És a gyulafehérvári önkormányzat ünnepélyes keretek között kitüntetett egy vécésnénit

Mert mindenkire oda kell figyelni.

Hirdetés

A lehető legtávolabb álljon tőlünk, hogy lekicsinyeljük a vécésnénik jelentőségét, elvégre egyikünk sem szereti, ha szükség esetén olyan nyilvános vécében kell megkönnyebbülést keresnie, amely úgy néz ki, mintha valaki kézigránátot dobott volna egy latrinába.

Mindazonáltal a gyulafehérvári önkormányzat gesztusa, hogy kitüntessenek egy, a város alkalmazásában álló vécésnénit, meglehetősen szokatlannak minősül.

A nem mindennapi eseményre szerdán került sor: a város alpolgármestere, Paul Voicu ünnepélyes külsőségek között adott át egy elismerő oklevelet és egy csokor virágot a várban levő mellékhelyiségek gondját viselő hölgynek – a kissé meghökkentő hivatalos indoklás szerint azért, mert az megértette, hogy a munkahely amolyan második otthon.

A folytatás azért már szokványosabb: úgy értékelik, hogy a kitüntetett személyes erőfeszítései, szerénysége és odaadása révén hozzájárul ahhoz, hogy a város a jó irányba változzon.

Hirdetés

Az elismerés nem csupán azért járt, mert a vécében példás tisztaság uralkodik, hanem azért is, mert a hölgy – akit Lenuţa Vargának hívnak – azáltal is igyekezett azt otthonosabbá varázsolni, hogy az adventi időszakban ki is díszítette.

Mert valljuk be: az otthonos fenyőillatban még a megkönnyebbülés is más.

Hirdetés