Erre számíthatnak a szülők, ha egy iskolában fel kell függeszteni az oktatást a kornavírus miatt

Már az idegroham veszélyén kívül.

Hirdetés

Jelen állás szerint szeptember 14-én elkezdődik a tanév, még akkor is, ha a koronavírus-járvány a feje tetejére állítja a mindennapjainkat.

Ez alapvetően jó hír a szülők és a diákok számára is, akiknek többsége minden bizonnyal nemigen sírja vissza a tavaszi hónapokat, amikor a gyerekek otthonról, online vettek részt az órákon.

Csakhogy a járványhelyzet miatt fennáll a veszélye, hogy egy-egy iskolában felüti a fejét a vírus. Ha például egy osztályban egy diák kapja el a fertőzést, akkor felfüggesztik 14 napra az oktatást az adott osztályban.

Ha viszont egy egész iskolában jelenik meg 3 vagy 5 eset, akkor az egész intézményben leállhat az élet két hétre.

Ez abban az esetben, ha a szülőknek munkába kell járniuk, és nincs kire bízniuk a gyereket, kétségbeejtő lehet.

Nos, a kormány a jelek szerint erre is gondolt: a tervek szerint a veszélyhelyzet idején azon időtartamra, ameddig az oktatást felfüggesztették, az egyik szülő otthon maradhat a gyerekkel, és a kormány biztosítja a fizetése 75 százalékát.

Hirdetés

Erre pedig nem árt felkészülni, Ludovic Orban miniszterelnök hétfő esti kijelentése szerint ugyanis a tanév elkezdése után a diákok körében várhatóan nő a fertőzések száma.

Már csak azért is, mert az eddigi fertőzöttek 6,3 százaléka iskolás korú, úgy, hogy nem is volt tanítás az elmúlt hónapokban.

Mozgalmas hetek következnek.

Hirdetés