Illusztráció / Pixabay

Éppen egy irodát rámolt ki, amikor elfogták az Európa-szerte körözött börtönszökevényt

Mázli, hogy nem hagyott fel megszokott életmódjával, máskülönben lehet, hogy soha nem kerül rendőrkézre.

Hirdetés

Az éjszakai kijárási tilalom sem jelent akadályt egy profi bűnözőnek, márpedig akit két éve köröznek, mert megszökött a börtönből, az biztosan nem ma kezdte a pályafutását. A 42 éves férfi a múlt éjszaka kellős közepén tört be egy bukaresti irodaépületbe. A folyamatban lévő betörésről az egyik cég munkatársa értesítette a hatóságokat, aki arra lett figyelmes, hogy egy ismeretlen személy szorgosan pakolászik az irodából. A férfi úgy jutott be az épületbe, hogy átmászott a kerítésen, majd felfeszítette az ajtót. Több irodába is betért, közben pénzt és mobilkészülékeket vágott zsebre.

A helyszínre érkező rendőrök akkor lepődtek meg igazán, miután elfogták az elkövetőt, és meglátták, hogy európai elfogatóparancs és börtönbüntetés végrehajtására vonatkozó végzés van kiállítva a nevére. 2019 júliusában, munkavégzés közben szökött meg az aradi börtönből, ahol félig nyitott rendszerben töltötte börtönbüntetését (ez azt jelenti, hogy kísérettel elhagyhatta az intézetet). Az európai elfogatóparancsot a bolgár hatóságok kérték ellene, mivel ott is tevékenykedett.

A rendőrség ügyészi felügyelettel folytatja a nyomozás, az elkövetőt pedig ezek után biztosan nem tévesztik szem elől. Máris kérték az előzetes letartóztatását.

Hirdetés