Fotó: Reuters

Elon Musk Teslája berobog Romániába: máris munkatársakat keresnek

Az elektromos meghajtású autók iránt egyre nagyobb a kereslet, a Tesla pedig egy percig sem habozik a terjeszkedéskor.

Hirdetés

Tizenhét év telt el azóta, hogy a Szilícium-völgy egyik szegletében megalapították a Nikola Tesláról elnevezett, elektromos meghajtású autók gyártásáról álmodozó céget, mely nem kisebb célt tűzött ki, mint az amerikai olajfüggőség csökkentését. Az akkor még lehetetlennek tűnő vállalkozást ma már nem túlzás egy lapon emlegetni a világ legnagyobb cégeivel, de ehhez kétség kívül az is kellett, hogy a PayPal alapítójaként meggazdagodott – azóta marsbeli terveivel is hírnevet szerző – Elon Musk magánvagyonával beszálljon a bizniszbe.

A cég eljutott odáig, hogy 2019-ben bejelentette, Európában egy éven belül 99 százalékos lefedettséget akar elérni. Úgy tűnik, a koronavírus-járvány sem állítja meg ebben, 2020-ban már Kelet-Európa számos országában is megjelent, és immár Romániában toboroz munkatársakat. Egy majdani bukaresti Tesla-központhoz keresnek egyelőre öt alkalmazottat: egy üzletigazgatót, egy eladási szakértőt, egy szervizmenedzsert és két szerviztechnikust.

A Tesla megfogalmazása szerint olyan embereket vár a csapatába, aki energetikus, jó szervezőkészségekkel rendelkezik és intelligens. Az sem árt, ha szenvedélyt mutat a cég iránt, illetve képes arra, hogy csapatjátékosként fejlessze technikai tudását. Angol nyelvű önéletrajzokat várnak.

Romániában egyelőre nem volt jelen a Tesla, bár aki akart, így is rendelhetett elektromos meghajtású autót tőlük. Három Supercharger töltőállomást is terveznek, Bukarestben, Craiován és Brăilán. Lassan, de biztosan az egész országban előfordulhatnak töltőállomások, ugyanis a Tesla egy percig sem habozik a terjeszkedéssel. November végén jelentette be, hogy 2021 februárjától egy kínai üzemben évente 10 ezer Supercharger v3 töltőoszlop készül majd, s ezzel két év alatt megduplázódhat a töltőállomások száma. Szinte biztosak lehetünk abban, hogy jut ezekből Romániába is.

Hirdetés