Ekkora öngólt! Elpofázta, hogy doppingolt, ezért nem focizhat tovább egy erdélyi labdarúgó

Hülyesége miatt szögre is akaszthatja a stoplist a medgyesi focista.

Hirdetés

A hétvégén több mint három hónapos szünet után folytatódni fog a román focibajnokság, ám az Academica Clinceni balhátvédje, Paul Pârvulescu biztosan nem léphet pályára.

Nem a koronavírus döntötte le a lábáról, hanem saját hülyesége:

egy online interjúban ugyanis beismerte, hogy korábban doppingolt,

és emiatt az Országos Doppingellenes Ügynökség (ANAD) felfüggesztette a játékjogát.

Az eset egyébként kísértetiesen hasonlít a Brassói Corona női kézilabda-csapatának ügyére, amikor a játékosok közösségi oldalaikra töltöttek fel képeket a tiltott módszernek számító intravénás kezeléseikről.

Az ügyükben – bár a csapatot a román bajnokságból és az EHF-kupából is kizárták – azóta sem született ítélet (állítólag a héten lesz). Ráadásul Pârvulescu

szintén vérdoppingnak számító ózonterápiás kezelést kapott, bár azt nem árulta el melyik csapatánál

Hirdetés

– volt neki nyolc is a román élvonalban. Csak annyit árult el, nem a Steauáról van szó, szóval lehet tippelni, hogy a Besztercei Gloria, a Gaz Metan, a Viitorul, a Voluntari, a Marosvásárhelyi ASA, a Politehnica Iași vagy a Clinceni orvosi stábja a sáros.

A doppingvétségek amúgy tíz évig nem évülnek el, és a felfüggesztett játékos a vizsgálat végéig és az ítélet kihirdetéséig sem edzésen, sem mérkőzésen nem vehet részt.

A medgyesi születésű, 32 éves Pârvulescu 188 mérkőzésen 11 gólt lőtt a román élvonalban, de rövid ideig az osztrák St. Pölten és a lengyel Wisla Plock játékosa is volt. 2011-ben Gigi Becali egymillió eurót fizetett érte a Medgyesnek, de igazán megszolgálni nem tudta az árát, csak peremember volt az egykori Steauában.

A korát figyelembe véve egy minimális két éves eltiltás is szinte biztosan a pályafutása végét jelentheti – de talán megtanul hallgatni.

Hirdetés