Egymillió euró értékű kábítószert akart becsempészni az országba. És akkor jött egy kutya…

Jókora fogás a magyar-román határn.

Hirdetés

Nagyot kaszálhatott volna egy Romániában élő albán állampolgár, ha bejön az általa eltervezett biznisz, és szerencsésen hozzájut ahhoz az egymillió euró értékű kábítószerhez, amelyet Nyugat-Európából szerzett be izzadságos munkával.

De nem jött be.

A hatóságok ugyanis már rajta voltak az ügyön, és lecsaptak az akció lebonyolítóira.

A román hatóságok szerdán délután tudósították a nyilvánosságot a még hétfőn lebonyolított, sikeres akcióról, amely során lekapcsolták a drogcsempészeket.

Az eset a borsi határátkelőnél történt, ahol belépésre jelentkezett egy román állampolgár vezette autó. Mivel a határrendészeknek már előre megadták az autó és a sofőr adatait, az értesítette a kollégákat, akik a szervezett bűnözés elleni ügyészség (DIICOT) és a rendőrök társaságában azonnal a helyszínre siettek, lekapcsolták a sofőrt, az autót pedig átvizsgálták.

A gond csak az volt, hogy úgy tűnt: hiába, a jármű csomagtartójában ugyanis csak ruhákat és ágynemüt találtak.

Ekkor bevetették a csodafegyvert: a határrendészet egyik kábítószer-kereső kutyáját, amely nem is okozott csalódást: a műszerfal előtt jelezte, hogy gyanús rakományt észlel.

A műszerfal szétszerelése után a rendőrök meg is találták a szállítmány számára kialakított rejtekhelyet.

Hirdetés

Majd az ott talált csomagok megvizsgálása után el is hűltek: négy és fél kiló kokaint, valamint több mint nyolc kiló heroint találtak.

A drogok értéke meghaladja az egymillió eurót.

A rendőrök ezt követően begyűjtötték azt az albán férfit, is akinek a szállítmányt címezték, amikor a határhoz érkezett, hogy átvegye az autót.

Mint kiderült, a kábítószert Belgiumban vásárolták, és Franciaországon, Ausztrián és Magyarországon keresztül érkezett a román határra.

Ahol aztán szó szerint ebek harmincadjára jutott.

Hirdetés