Egy tanár kiszivárogtatta a képességfelmérő vizsga tételeit

Naná, hogy botránnyal indult a nyolcadikosok megmérettetése, ráadásul több ezer diák el is felejtett megjelenni a román írásbelin.

Hirdetés

Alig kezdődött el a nyolcadikosok képességfelmérő vizsgasorozata, máris cirkusz van: kiderült, hogy a Suceava megyei Gura Humorului településen egy tanár kiszivárogtatta a román írásbeli tételeit.

A tanfelügyelőség megtudta, a tételek már kedden reggel 9-kor elérhetőek voltak a szülők WhatsApp-csoportjában a helyi Teodor Bălan Gimnázium egyik pedagógusának „köszönhetően”, aki ellen máris eljárást indítottak.

A június 14-e és 30-között zajló képességvizsgára 155 820 diák iratkozott fel, de 6668-an nem jelentek meg a román írásbelin, két diákot csalás miatt ki kellett tessékelni az osztályteremből.

Csütörtökön matekból mérik fel a diákok tudását, pénteken pedig anyanyelvből vizsgáznak a nemzeti kisebbségekhez tartozó diákok.
Idén egy újdonságot is bevezettek: először fordul elő, hogy nem kell vizsgázniuk azoknak, akik első, második vagy harmadik helyezést értek el valamely nemzetközi tantárgyversenyen, ennek több mint százan örülhetnek.

Hirdetés