Egy szenátor kiutasítana az országból bárkit, aki itten autonómiáról mer beszélni, kérem

Mert az micsoda dolog, hogy a „mongol urak” izélnek, meg hogyishívjákolnak itten összevissza…

Hirdetés

A PMP szenátora, Lucian Iliescu kiírta a Facebookjára, hogy ő biza gondolkodgat egy olyan törvénytervezeten, ami az országból való kiutasítással fenyeget bárkit, aki autonómiáról mer beszélni Románia területén. A posztban ukmukfukk odaírta, hogy hányingere van ettől az egész UDMR-s (RMDSZ-es) mesétől, akiket szerinte ki kéne ebrudalni a román politikából, oszt kész.

Az persze várható volt, hogy a Klaus Iohannis felelős államelnök által az autonómiatervezet kapcsán felborzolt nacionalista hullámokat majd sok törpenackó meg fogja lovagolni voks- vagy egyéb haszonszerzés érdekében. Mert Lucian Iliescu sem lehet annyira ostoba, hogy ne tudná: egy ilyen antidemokratikus, az európai normákat figyelmen kívül hagyó törvénytervezetet azért nem nagyon kéne beterjesztgetni. Valószínűleg csak egy szavazathajhász Facebook-poszt marad az egész, annak viszont tökéletesen működik, a kommentekben ugyanis helyeslően bólogatnak emberünk mégtörpébbnackó szavazói és követői.

Amúgy azt is írta, hogy a román pártok az elmúlt harminc évben gátlástalanul felhasználták az RMDSZ-t, hogy kormányokat legitimáljanak vagy éppen döntsenek le, pedig „a mongol uraknak” egyéb céljuk sincs, mint autonómiát kicsikarni bármilyen eszközzel és bármilyen formában az ország területén.

Van baj elég!

Hirdetés