Egy olasz sürgősségi osztály személyzetét és berendezését szétverve öregbítette a románok hírnevét két férfi Olaszországban

Elégedetlenek voltak az egészségügyi személyzet hozzáállásával.

Hirdetés

Nem csupán a járványhelyzet, hanem két román állampolgár – apa és fia – brutalitása is megkeserítette az olaszországi Vittoria város kórházában működő sürgősségi osztály dolgozóinak életét. A 43 éves apa és 15 éves fia ugyanis rátámadt az orvosokra, és a berendezést is szétverte.

Az incidens vasárnap este történt, amikor bevitték egy rokonukat a sürgősségire, de nem voltak hajlandóak kivárni a sorukat, ehelyett azt követelték, hogy rokonukat azonnal vizsgálják meg.

Miután az orvosok ezt visszautasították, durva jelenetek következtek.

A két férfi rájuk támadt, és kegyetlenül megverte őket.

És ez nem túlzás: két orvos 15 napos kezelésre szorul, egy ápolónőnek pedig két bordájáét is eltörték, így őt kórházba kellett utalni, ahol az orvosok becslései szerint 25 napig kell kezelni.

Az egészségügyi személyzet bántalmazása azonban nem volt elég: a két férfi feldúlta a sürgősségi várótermét is, össze-vissza dobálták a székeket.

A tombolást csak a kiérkező csendőrök tudták megfékezni.

Hirdetés

A két elkövető ellen közhivatalt betöltő személy elleni erőszak miatt indult büntetőeljárás.

A kórház igazgatója érthető felháborodással kommentálta az incidenst, mondván, az már csak azért is felháborító, mert a törvénnyel korábban már többször összeütközésbe került, büntetett előéletű román állampolgárok követték el, akik ennek ellenére szabadlábon, Olaszországban maradhattak.

Hirdetés