Az idősközpont koronavírus-mentes időkben | Fotó forrása: batranifericiti.ro

Egy idősotthon az új fertőzési góc Brassó megyében

Huszonhét személyről derült ki, hogy koronavírusos, ebből 23 bentlakó.

Hirdetés

Az elmúlt hétvégén egy ápolóról és egy idős bentlakóról is kiderült, hogy koronavírusos a Brassó megyei Barcaszentpéteren működő idősotthonban, ekkor úgy döntöttek, hogy az összes alkalmazottat és ellátottat megvizsgálják. 124 tesztből 27 lett pozitív, ebből 23 bentlakó idős személy, akikre fokozottan veszélyes a koronavírus.

Mint minden hasonló esetben, a hatóságok járványügyi vizsgálatot indítottak és speciális óvintézkedéseket rendeltek el, hogy minimálisra csökkentsék a járvány továbbterjedésének esélyét. A betegeket a fertőzött alkalmazottakkal együtt az idősközpont emeletén szigetelték el. Három, más betegségben is szenvedő öreget viszont kórházba kellett szállítani, mert esetükben a betegség súlyosabb lefolyású.

Hétfőn egy Bákó megyei idősötthonban is hasonló helyzet állt elő, történetesen ott is 27 személy fertőződött meg.

Nelu Tătaru egészségügyi miniszter vasárnap azt nyilatkozta, hogy a veszélyhelyzet feloldásának egyik feltétele, hogy ne növekedjen a napi esetszám és ne jelenjenek meg új fertőzési gócok. Sajnos, ez utóbbi nem jött össze. Bízzunk abban, hogy nem ugrik meg nagyon az esetszám, mert csak akkor jöhetnek újabb lazítások június 15-től.

Hirdetés