Egy hétbe telt, mire le tudták hozni a menekülés közben meghalt ukrán férfi holttestét a Máramarosi-havasokból

Az időjárási viszonyok nagyon megnehezítették az akciót.

Hirdetés

Egy hétbe telt a mentőalakulatoknak, mire sikerült lehozniuk a Máramarosi-havasokból annak az ukrán férfinak a holttestét, aki akkor zuhant szakadékba, amikor a veszélyes, magashegyi terepen, a Pop Iván-csúcs közelében próbált meg egy tízfős csoport tagjaként Romániába menekülni.

A hatóságok szerint a zord időjárási körülmények miatt nem lehetett eddig lehozni a holttestet. Kedden viszont végre sikerült az akció, amelyet helikopterrel hajtottak végre a hegyimentők és a rohammentő-szolgálat egységei.

Az akciót az tette rendkívül nehézzé, hogy

a tragédia helyszínén közel kétméteres hóréteg rakódott le.

A holttestet a máramarosszigeti városi kórházba vitték, ahol csütörtökön felboncolják majd, hogy megállapítsák a halál okát.

Mint megírtuk, múlt kedden egy ukrajnai férfiakból álló, tízfős csoport nem a határfolyót képező Tiszán, hanem távolabb, a magas hegyekben próbált átszökni ukrán területről Romániába.

A közel 1900 méteres magasságban uralkodó zord körülmények között azonban

eltévedtek, ezért telefonon kérték a hatóságok segítségét.

Hirdetés

Hatot közülük ukrán oldalon találtak meg az ottani hatóságok, hármukat pedig a romániai illetékesek mentették meg.

Egy idős férfi – aki a fiával együtt menekült – viszont nem élte túl a kalandot, szakadékba zuhant. Az ő holttestét sikerült most lehozni.

Mint ismert, az Ukrajna elleni orosz invázió miatt megtiltották, hogy a hadköteles korú férfiak elhagyják az országot, sokan azonban nem akarnak hadba vonulni, ezért a zöldhatáron keresztül próbálnak elmenekülni.

Hirdetés