Drogot találtak egy kormányzati intézmény egyik magas rangú vezetőjének autójában és szervezetében is

A miniszterelnök kedden már menesztette is az illetékest, aki egy közúti ellenőrzés során bukott le.

Hirdetés

FRISSÍTVE – Nicolae Ciucă miniszterelnök kedden leváltotta tisztségéből Răzvan Giucát, a kőolajkitermeléssel kapcsolatos tevékenységet szabályozó hatóság alelnökét, miután kiderült, hogy pozitív drogtesztet produkált.

Bajba került a fekete-tengeri kőolajkitermeléssel kapcsolatos tevékenységet szabályozó hatóság alelnöke, Răzvan Giucă: hétfőn lebukott, amikor kábítószer befolyása alatt vezetett.

Az alelnököt, akinek beosztása helyettes államtitkári tisztségnek felel meg, egy bukaresti közúti ellenőrzés során intették le a rendőrök.

Miután átkutatták az autóját, több tasakot is találtak, amelyekben kábítószer volt.

Egyes értesülések szerint

ecstasy-tablettákra bukkantak, de durvább drog, kokain is volt nála.

A rendőrök kábítószer-tesztnek is alávetették, amely pozitív lett, vagyis nagy a gyanú, hogy fogyasztott is a drogokból, mielőtt volánhoz ült volna.

Egyébként a hatóság egyik autójának volánjánál bukott le.

Giucă minden esetre tagadja a vádakat, mint mondta, a jegyzőkönyvben is rögzítették, hogy

nem tartja magát vétkesnek.

Hirdetés

A 2017-ben létrehozott hatóság feladata a balesetek megelőzése a Fekete-tenger kontinentális talapzatában található kőolaj kitermelése során.

Giucă korábban Eugen Nicolicea parlamenti kapcsolatokért felelős miniszter tanácsadója volt, a kőolaj-kitermeléssel foglalkozó hatóság alelnökévé 2020-ban nevezték ki.

2021-ben előre lépett a ranglétrán: kinevezték az intézmény elnökévé, de aztán Nicolae Ciucă miniszterelnök visszaminősítette alelnökké.

Könnyen előfordulhat, hogy most ettől a tisztségtől is meg kell válnia.

A rendőrség az elmúlt hetekben nagy erőkkel vadászik a drogterjesztőkre és -fogyasztókra a közúti ellenőrzések során, miután a bukaresti Saga fesztiválon két fiatal is életét vesztette kábítószer-túladagolás következtében.

 

Hirdetés