Fotó: Facebook/Dorin Florea

Dorin Florea megszívta – pársoros üzenetben búcsúzik a vásárhelyiektől és a közélettől

Miután a Maros megyei tanácselnöki ábrándjai csúnyán meghiúsultak, és két szék között a pad alá esett.

Hirdetés

Dorin Florea megy a levesbe.

Titkon minden erdélyi magyar újságíró remélte, hogy egyszer leírhatja ezt a mondatot, viszont én le is írtam. Az eredetileg orvosdoktor (ki feküdne a kése alá?) végzettséggel rendelkező Florea 2000-től 2020-ig, 20 esztendőn keresztül regnált Marosvásárhely élén, azaz ötször nyerte el a vásárhelyiek többségének bizalmát.

Mondani sem kell, hogy a magyarbarátnak egyáltalán nem nevezhető Florea szavazóbáziásnak magját nem a város magyar lakossága adta, sokkal inkább a magyarellenességre, az értelmetlen nacionalista gőgre fogékony szavazók voksoltak rá. A 20 esztendő alatt persze számtalan esetben bizonyította is, hogy nem a magyarok barátja (írtunk erről például itt vagy itt), volt DNA-ügye is, legutóbb pedig, még az év elején azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy cigányozott egy jóízűt, amiért meg is büntették, hiszen senki sem tudja megtagadni önmagát.

A város, Marosvásárhely eközben a magyar–román viszony állatorvosi lova lett, a számtalan titkos sértődés, áskálódások, mifene miatt pedig ember legyen a talpán az a nem vásárhelyi, aki az ottani viszonyokat, politikai hercehurcákat, közéletet átlátja, és logikusan el tudja magyarázni egy tájékozatlan földönkívülinek.

Dorin Florea mindenesetre a mostani választásokon meglepő módon nem polgármester-, hanem megyei tenácselnökjelöltként indult, hiszen több pénzben, nagyobb hatalomban szeretett volna gondolkodni, ám egy kissé elmérte a… hát az esélyeit minimum, ugyanis mindössze a negyedik hely megszerzésére volt elég a 20 év alatt felépített kétes hírneve.

A Maros megyei önkormányzat elnöki székét Péter Ferenc foglalhatja el, Marosvásárhely polgármestere pedig Soós Zoltán lett.

Florea pedig – hiszen mást nem nagyon tehet – a Facebook-oldalán búcsúzik a néptől.

Dragi târgumureșeni,

Rezultatul îl știm cu toții. Eu vă mulțumesc pentru anii petrecuți împreună, pentru încrederea și…

Hirdetés

Közzétette: Dorin Florea – 2020. szeptember 28., hétfő

Valahogy így:

„Kedves marosvásárhelyiek!

A (választási) eredményt mindannyian ismerjük. Köszönöm az együtt töltött éveket, és az irántam tanúsított bizalmat és szimpátiát. Ezúttal is racionális megoldást kínáltam.

Erre ez volt az önök válasza, nem kommentálom, egyszerűen gratulálok azoknak, akik elnyerték az önök bizalmát, az ellenem irányuló ki nem érdemelt támadások dacára.

Dr. Dorin Florea”

Tehát a lényeg mégiscsak ez: Dr. Dorin Florea megy a levesbe. Vásárhely pedig talán kap egy új esélyt.

Hirdetés