A nemzeti park madártávlatból / Fotó forrása: facebook.com/apnpc

Diszkó a nemzeti parkban: névnapja volt, gondolta felcsapja a lacikonyhát a Királykőn

Az odacsődített vendégsereg akkora ribilliót csapott, hogy büntetés lett a vége.

Hirdetés

A történet főhőse egy Argeș megyei férfi, aki névnapja alkalmából meghívta barátait egy ünnepi összejövetelre az erdőbe. Mindenről gondoskodott, ami egy emlékezetes bulihoz kellhet. Volt ital, tábortűz, élő népzene, sok ember, mint egy fesztiválon. Egy apróságról feledkezett csak meg: az efféle tevékenység szigorúan tiltott a természetvédelmi területeken, és főleg az ország legszebb nemzeti parkjában, a Királykőn.

A park nyugalmát megzavaró vendégsereg a Királykő-hegység lábánál található, terepjáróval is elérhető tisztáson szórakozott. A környéken lévő turisták felháborodva vették tudomásul, hogy a bulizók magasról tesznek a szabályokra. Többen is értesítették az illetékes hatóságokat. A Királykő Nemzeti Park vezetősége utólag beazonosította az illegális összejövetel szervezőjét, aki 3000 lejtől 5000 lejig terjedő pénzbüntetésre számíthat.

A nemzeti park felügyeletéért egyébként a hegyi csendőrök és a parkőrök felelnek, ők viszont csak a helyszínen avatkozhatnak közbe és állapíthatnak meg szankciókat, utólag csak annyit tehetnek, hogy értesítik az Argeș megyei rendőrséget, mely a felvételek alapján beazonosíthatja a csendháborítót.

A Királykő Nemzeti Park az ország egyik leglátogatottabb védett területe, belépni is csak díj kifizetése ellenében lehet. A tűzgyújtás és a zenebona a park közel 15 ezer hektáros teljes területén tiltott. Ahogy a fenti példa is mutatja, csupán ötezer lejjel meg lehet úszni.

Hirdetés