December elsején csak az intenzív osztályon kezelt betegek száma döntött rekordot

De jó hírek is vannak: a gyógyultak száma ismét meghaladta az új megbetegedésekét.

Hirdetés

Befutottak a legfrissebb hivatalos vírusadatok és örömmel ismételjük meg: a gyógyultak száma jó ideje először ismét meghaladta az új megbetegedésekét (4272 új eset, első teszteredmény).

Tesztelni persze most sem teszteltek sokat, hiszen még tart a vallási és nemzeti ünneppel megtűzdelt hosszú hétvége: az utóbbi 24 órában összesen 14 588 tesztet végeztek, ebből 9551-et a járványügyi protokoll alapján, 5037-et saját kérésre.

Ami továbbra is aggodalomra ad okot: az ország intenzv osztályain kezelt súlyos betegek száma nem csökkent, sőt rekordot döntött az elmúlt 24 órában: összesen 1259 beteg szorul intenzív terápiára jelen pillanatban.

Hirdetés

Az elhalálozások száma is megugrott. Utoljára november 20-án volt ehhez hasonlóann magas a legszomorúbb járványszám. Az elmúlt nap folyamán összesen 199 beteg halt meg: 178 esetben a páciensek más betegségekkel is küzdöttek, öt esetben nem jelentettek komorbiditást, 16 esetben pedig nem érkezett erre vonatkozó jelentés.

A regionális vesztegzárak és egyéb megszorító intézkedések eredménye kezd látszani, ugyanis lassan, de folyamatosan csökkennek a megyékben mért fertőzési ráták. Ami megint csak jó hír: ha mindenki odafigyel, akkor nem hiába dolgoznak az orvosok a kórházakban. Persze, jó kérdés, a december 1. körüli hosszú hétvége, illetve az ezzel járó tömegmozgás hogyan befolyásolja a mutatókat a következő napokban.

Hirdetés