Csütörtök éjféltől Temes megye is maszk mögé bújik

De sajnos nem valamiféle karnevál okán. És nyilván csak ott, ahol a járványhelyzet indokolja.

Hirdetés

A Temes megyei sürgősségi helyzetek igazgatósága bejelentette: azon települések esetében, ahol a fertőzési ráta meghaladta a három ezreléket, kötelezővé válik a kültéri maszkviselés. A szabály október 27-én, csütörtökön éjfélkor lép érvénybe és minden, öt évesnél idősebb emberre vonatkozik. A kivételek Temes megyében is érvényesek: le lehet venni a maszkot, ha az ember odakint dohányzik, eszik, iszik, sportol, de persze, csak akkor, ha például nem egy zsúfolt sétálóutcán csinálja és betartja az előírt két méteres biztonsági távot.

Az intézkedés több (egyelőre 24) települést érint, köztük Temesvárt (4,15 ezrelék), Buziásfürdőt (3.50 ezrelék), Nagyszentmiklóst (4,11 ezrelék), Óbébát (3,23 ezrelék), Kisbecskereket (3,26 ezrelék), Billédet (4,10 ezrelék), Újbesenyőt (6,36 ezrelék), Újszentest (5,56 ezrelék), Győrödöt (6,92 ezrelék) és Pészakot (8,14 ezrelék).

A kötelező kültéri maszkviselés mellett érvénybe lép a többi megszorítás is: bezárnak az éttermek, bárok belterei, a mozik, színházak, előadótermek. Amíg a vörös riasztás tart.

Hirdetés