Családi idill: programozó férje helyettesített egy háziorvost, recepteket írt a nevében, meg minden

Hîrseanuéknál az asszony viseli a fehér köpenyt. De amikor nem ér rá, a férje is felveheti.

Hirdetés

A Digi24 rejtett kamerás stábja robbantott szét egy jól működő családi vállalkozást: egy predeali háziorvos férje időnként beugrott helyettesíteni az asszonyt a rendelőbe.

Bár a férfi többnyire csak beutalókat (köznyelven küldőpapír) adott, illetve kiállította az aktuális havi recepteket a visszajáró betegek gyógyszereire (a gyógyszereket az asszony írta fel korábban), tekintve, hogy nem sírta tele a párnáját hat éven keresztül, miközben az anatómiai atlaszt biflázta befele, és erről nem kapott diplomát az orvosi egyetemről, ez a gyakorlat merőben törvénybeütköző.

A férfiről ráadásul a páciensek is pontosan tudták, hogy nem igazi orvos, de – amint a Digi24 riportjában többen is elmondták – ez nem zavarja őket, hiszen legtöbben csak a régebbi receptjeik meghosszabbítása miatt jönnek, hogy kedvezményesen vásárolhassák meg a vérnyomáscsökkentőt, meg a többi finomságot.

Marius Hîrseanu, amellett, hogy elkötelezett férj, polgári foglalkozását tekintve programozó, és nagyon reméljük, hogy jó programozó, mert az eset után valószínűleg neki kell majd eltartani a családot. Kötve hiszem ugyanis, hogy ne vonnák be felesége orvosi engedélyét, miután megengedte a férjének, hogy az orvosi pecsétjét felhasználva, az ő rendelőjében játsszon doktorost.

Persze nem mondom, az internetről is nagyon sok értékes orvosi tudást össze lehet szedni – nekem például a múltkor kicsikét zsibbadt a tarkóm, és negyedóra böngészés után rájöttem, hogy rákos vagyok, AIDS-es, és egy ritka genetikai betegség miatt valószínűleg térdből le kell vágni mind a két lábam.

A férfi egyébként a riportban azzal védekezett, hogy nem találnak helyettesítő orvost (neki meg ugye csak egy felesége van).

Hirdetés

A Digi24 stábja az esetről értesítette a hatóságokat (hogy a hatóságok kiszállását is le tudják videózni), akik eljárást indítottak, így Predealon most vélhetően jobban utálják a Digi24-et, mint a legsarlatánabb áldokit.

Ez persze korántsem az első álorvosos történet vidékünkön, korábban is számos hamis diplomával „gyógyító” figura bukott le, írtunk hasonló esetről például itt és itt.

Az Álorvosok Romániai Érdekképviselete – Ugyanitt Trabant Eladó még nem foglalt állást a mostani ügyben. Pedig egy állás épp most ürült meg (programozói és orvosi tapasztalatok nem kötelezőek).

Hirdetés