Kép: Aradon.ro

Cigarettacsempészet állhat az aradi vállalkozó felrobbantásának hátterében

A legfőbb ügyészség gyilkosság miatt nyomoz.

Hirdetés

A nyomok alapján nem baleset, hanem gyilkosság történt szombaton reggel Aradon, ahol Ioan Crișan helyi üzletember autója éppen akkor robbant fel, amikor tulajdonosa beült, és el akart vele indulni.

A helyi sajtó értesülései szerint a gyilkosság hátterében a cigarettacsempészet állhat.

Ráadásul olyan cigarettacsempészet, amelyben a rendőrség is érintett lehet, mivel exrendőrök állnak a háttérben.

Az értesülések szerint Crișan egy csempészcigaretta-szállítmánnyal kapcsolatosan adott tippeket a rendőrségnek, és elképzelhető, hogy ezért tettek valakik bombát az autójába.

Annyi tény, hogy az Arad megyei rendőr-főkapitányság még hétfőn büszkén tudatta, hogy Szabadfalván lecsapott egy Gorj megyében bejegyzett teherautóra,

amelyben 600 kartonnyi csempészett cigarettát találtak.

Az ügy furcsasága, hogy a sofőrnek sikerült elmenekülnie, és azóta sem találták meg, és eddig még a teherautó tulajdonosára sem derült fény.

Hirdetés

Arról is szólnak értesülések, hogy a teherautót ezt követően Crișan cégének udvarára vitték cigarettástul – a rendőrség ugyan ezt konkrétan nem közölte, azt azonban igen, hogy az illegális szállítmányt egy cég udvarára vitték ideiglenesen.

Mindezek alapján

egyértelműnek tűnik, hogy valaki bombát helyezett az üzletember autójába,

ennek nyomán a legfőbb ügyészség szombaton este jelezte: átvette a nyomozást, és gyilkosság gyanúja miatt nyomoz az ügyben.

A gyanú szerint a robbanószerkezetet a sofőrülés alá rejtették, és vélhetően távirányítással robbantották fel.

Hirdetés