Kép: Riti József Attila

Büntettek a büntetők a Fellegváron

Idén is csak az Európa Ligában juthat el a csoportkörig Kolozsvári CFR focicsapata, mert a Bajnokok Ligája kapuit drámai mérkőzésen csapták be saját orruk előtt a 11-eseket hibázó játékosok.

Hirdetés

Nézők nélkül is lehet izgalmas és szórakoztató meccset játszani, bár a horvát bajnok Dinamo Zagreb kolozsvári vendégjátéka igazán megérdemelte volna a közönséget. Vérbeli balkáni foci zajlott közel három órán át az UEFA által a koronavírus miatt egymeccsesre szűkített BL-selejtezőben, potyagólokkal, önkapufákkal, piros lappal, kihagyott büntetővel, utolsó utáni perces egyenlítéssel, hosszabbítással és hét körös szétlövéssel a végén. A CFR végig egyenrangú ellenfele volt a tavaly (is) a BL-csoportkörben szereplő zágrábi csapatnak, amely a horvát gazdaság egyik legjobb exportcégeként évente nevel és importál nyugatra jobbnál jobb focistákat.

A mostaniak közül a 12 millió euróra taksált válogatott és világbajnoki ezüstérmes kapus Dominik Livakovic a legpiacképesebb, aki igazi balkáni sztárként szűk negyedórán belül védte ki Ciprian Deac tizenegyesét és ütötte be saját kapujába a labdát Michael Pereira távoli lövése után. A büntetővel együtt a CFR emberelőnybe is került, Kévin Théophile-Catherine kapott piros lapot a vendégektől, mégis az utolsó percig kellett futnia az egyenlítésért. Ekkor a horvát Gabriel Debeljuh mentette hosszabbításra a meccset saját honfitársai ellen, akiknél viszont a macedón Amer Gojak és a koszovói Lirim Kastrati lőtt gólt.

És ha már hosszabbítás, a csapatok elvitték a meccset a 11-esekig, és ott sem volt elég a szokásos öt kör a döntéshez. Dan Petrescu ritkán számolja el magát, de most Deac kihagyásával megtette és bánta: az ötödik körben, Gojak hibája után a hebrencs Cătălin Golofca sem tudta belőni a meccslabdát. A hetedikben pedig a Kévin Boli a kapu helyett a Gépész utcára rúgta labdát, a Dinamónak ajándékozva a továbbjutást.

Bajnokok Ligája, második selejtezőkör:

Hirdetés

Kolozsvári CFR–Dinamo Zagreb 2-2 – 11-esekkel 5-6

Gólszerzők: Pereira 64., Debeljuh 90+3., illetve Gojak 14., Kastrati 78.

Kiállítva: Théophile-Caterine (Dinamo, 50.)

Hirdetés