Bukarestben egy kissé túlságosan is lelkesen ünnepelték a szükségállapot végét

Tűzijáték is volt.

Hirdetés

Mint valami nagy-nagy ünnepet, úgy fogadták Bukarestben azt, hogy két hónap után véget ért a koronavírus-járvány miatt elrendelt szükségállapot.

A beszámolók szerint éjfél után, amikor véget ért a szigorú különleges jogrend, a román főváros több negyedében is tűzijáték-ropogást lehetett hallani. És értelemszerűen égbe törő, szétrobbanó szikragömböket lehetett látni.

A kirobbanó, latino-balkáni stílusú ünneplés némiképp érthető, hiszen településen belül végre nem kell kijárási nyilatkozat, azonban mégiscsak kissé túlzó, hiszen a korlátozások még koránt sem értek véget.

Elvégre igaz ugyan, hogy a 15 ezer négyzetméternél kisebb alapterületű plázák, az utcai kijárattal rendelkező üzletek, a szépségszalonok, a fogászatok kinyithattak, de egyrészt szigorú szabályok betartásával, másrészt zárt terekben – még a munkahelyeken is – kötelező a maszkviselés, másfél méteres távolságot kell tartani, és háromfősnél nagyobb csoportokat nem lehet alkotni, még az utcán sem.

De hát, ahogy a klasszikus mondja: csak vodka legyen, okot majd találunk az ünneplésre. A jelek szerint ugyanez érvényes a tűzijátékra is.

Hirdetés

(Csak nehogy lecsukják őket terrorizmus miatt).

De mi lesz itt akkor, amikor tényleg vége lesz a járványnak, és minden korlátozást feloldanak?

Hirdetés