Nyáron együnk nyáriasan! Csirkenyárs zöldségspagettivel és vargányakrém túróval

A nyár a kerti grillezések szezonja. Ez a baconös csirkenyárs ugyan benti grillező edényben készült, de a teraszon elfogyasztva könnyed és ízletes fogásnak bizonyult, a nyári kiülések, kerti partik hangulatát idézte, akárcsak a vargányás szendvicskrém.

Hirdetés

Csirkenyárs sárgarépa-cukkini spagetti ágyon

Gyakran van úgy az ember, hogy a főétel ötlete hamar megvan, de a köret már kissé fejtörést okoz. Mi is legyen, mi illene igazán hozzá? Ezúttal egy zöldségspagettire esett a választás, amihez a sárgarépát és a cukkinit julienre kell vágni. Ez a gyufaszál vékonyságúra vágás késsel kissé időigényes és macerás is, de egyszerűn megoldható, ha olyan zöldséghámozót választunk, aminek ilyen feje is van.

Ha ezzel megvagyunk, csak annyi dolgunk van, hogy kevés vajon a sárgarépát és cukkinit magokkal enyhén megpirítsuk és csak a végén sózzuk, hogy a zöldségekből távozó víztől ne essen össze a spagettink.

A csirkemellkockákat szójaszószba forgattam fűszerezés gyanánt, majd baconszalaggal harmonikaszerűen feltűzdeltem a fanyársakra. Ennyire egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a nyári fogás és garantáltan finom is.

Hozzávalók 2 adaghoz:
1 közepes cukkini és
1 nagyobb sárgarépa julienre vágva,
1 ek magkeverék,
só,
bors,
kevés vaj,
20-25 dkg csirkemell,
6-8 bacon szalag,
szójaszósz.

Egy adag étel hozzávetőleges költsége: 5 lej.

Vargányás szendvicskrém

A vargánya az egyik legízletesebb gombafajta, különlegesebbnél különlegesebb fogások varázsolhatók belőle. Ezúttal egy szendvicskrémet készítettem burduftúró hozzáadásával. A vargánya szárát is bátran felhasználhatjuk kalapjával együtt, amit megtisztítás után apróra vágva és kevés olajon, sózva, borsozva megdinsztelünk.

Az apróra vágott vagy áttört fokhagymát is beletesszük és botmixer segítségével krémesítjük, majd összekeverjük a burduftúróval. Ízlés szerint ízesíthetjük még sóval, borssal (én frissen őrölt mozaikborsot használtam).

Hirdetés

Máris kenhető kenyérre, pirítósra, de az íze még intenzívebb, ha hagyjuk teljesen kihűlni.

Hozzávalók 1 adaghoz:
30 dkg vargánya szárastul felvágva,
kevés olaj,
2 cikk fokhagyma,
5 dkg burduftúró,
só,
bors.

Egy adag szendvicskrém hozzávetőleges költsége: 8 lej

 

Hirdetés