Fotó: Veres Nándor/Székelyhon.ro

Biztos, ami biztos: újabb konténerkórházat szereltek össze a Hargita megyei betegek fogadására

A csíkszeredai megyei kórház udvarán felállított moduláris egységben a fertőzésgyanús eseteket fogadnák.

Hirdetés

Akadnak még jó hírek: szerdán átadták Csíkszeredában a 16 konténerből álló, 20 beteg ellátására alkalmas új mobilkórházat a megyei sürgősségi kórház udvarán, amelyet a tervek szerint a koronavírus-fertőzés gyanújával érkező betegek ellátására használnának.

Az egészségügyi intézmény egyébként április óta egy másik hasonló moduláris egységgel egészült ki, az Csíksomlyón működik (hét konténerből áll, tíz ágyas). Az újonnan átadott, megfelelően felszerelt mobilrészleg 55 ezer euróba került, s amolyan tamponzónaként fog működni, s az itt kezelt betegeket a vírusteszt eredménye alapján majd a járványosztályra szállítják, így jelentős terhet vesznek le az amúgy is leterhelt sürgősségisek válláról.

Hargita megyében egyébként a múlt hónapi aggasztó számok után az elmúlt napokban fokozatosan csökkent a napi esetszám, a fertőzöttségi ráta tekintetében a székelyföldi megyében 2,17 beteg jut ezer lakosra. Eddig 4152 fertőzöttet diagnosztizáltak a járvány kezdete óta, az elmúlt 24 órában ez a szám 53-mal bővült.

Hirdetés