Bepöccent, amikor kézhez kapta a fizetési felszólítást, a nyugdíjas kézbesítőn töltötte ki a dühét (VIDEÓval)

Az eset egy kolozsvári tömbház lépcsőházában történt, a támadást kamera rögzítette.

Hirdetés

Nemrég nyilvánosságra került egy felvétel, amelyiken az látható, hogy egy férfi vadállat módjára nekiesik a levélkézbesítőnek egy kolozsvári tömbház lépcsőházában. Feljelentés nem történt az ügyben, de a felvétel alapján a rendőrség hivatalból eljárást indított, hogy kiderítse, mi is történt pontosan.

Az eset még június közepén történt, a rendőrség június 23-án kezdett nyomozásba. Azóta sikerült beazonosítani, illetve kihallgatni az elkövetőt és az áldozatot is. A monostori lakótelep egyik tömbházában rögzített incidens kiváltó oka, hogy az áldozat, aki nyugdíjasként levélkézbesítést vállalt egy magáncégnél, átnyújtott egy értesítést az Electricától az egyik lakosnak, melyben az áramszolgáltatás megszakításáról tájékoztatták az illetőt a számlabefizetés elmulasztása miatt.

A férfi annyira bedühödött, hogy elkezdte lökdösni a 69 éves kézbesítőt, majd ököllel esett neki, végül a földre kerülése után meg is rugdosta. A nyugdíjas nem sérült meg súlyosan, a támadás után elsétált a helyszínről.

A rendőrség az ügyészek közvetlen koordinációja alatt folytatja a nyomozást és a bizonyítékok begyűjtését, bár valószínűleg a felvétel már önmagában elegendő lesz a vádemeléshez.

Hirdetés