Bakizott a vizsgabizottság, kétszer érettségiztek földrajzból a diákok egy erdélyi iskolában

Véletlenül a tavalyi tételeket nyomtatták ki, és túl későn vették észre...

Hirdetés

A Fehér megyei Kudzsirban (csak a biztonság kedvéért, mert nem mindenki számára egyértelmű, ez az erdélyi Fehér megye, nem a közép-dunántúli Fejér megye) a diákok egy peches csoportja kétszer érettségizett földrajzból. Az történt ugyanis, hogy a David Prodan Kollégium földrajzból érettségiző végzősei, véletlenül a tavalyi tételeket kapták kézhez.

A megyei illetékes tájékoztatása szerint a vizsgabizottság négy tagja hibázott a tételek ábécésorrend szerinti kinyomtatásakor. Amikor a földrajz tételek kapcsán technikai probléma merült fel, átugrották a tantárgyat, hogy a többi diák mihamarabb megkaphassa a tételeket, majd amikor visszatértek a problémához, a 2019-es tételeket nyomtatták ki. Persze, ahogy ilyenkor mindig, ellenőrizték a nyomtatványok olvashatóságát, csak a dátum kerülte el a figyelmüket. Túl későn, amikor már a diákok javában dolgoztak a tételeken, eszméltek rá, hogy hibáztak.

A diákokat átkísérték egy másik terembe, ahol kávét, elemózsiát és ivóvizet biztosítottak a számukra, majd 14 órakor újra nekifoghattak az aktuális tartaléktételek kidolgozásához. Hát, nem irigyeljük őket, különösen azért, mert a járványszabályok szerint mindvégig maszkban kellett koncentrálniuk.

A vizsgabizottság négy tagját természetesen felelősségre vonták, és három évig nem vállalhatnak semmilyen szerepet az érettségi lebonyolításában.

Hirdetés