Azért vannak még korrupt rendőrök is, és most ismét sikerült egyet lebuktatni

Szemet hunyt volna egy kihágás fölött, de ráfaragott.

Hirdetés

Bár az utóbbi időben több olyan hír is napvilágot látott, amelyben olyan rendőrök szerepeltek, akik visszautasították a vesztegetést, sőt feljelentést tettek az ellen, aki megpróbálta lekenyerezni őket, azért még a régi rend is működik Romániában, és akad még olyan rendőr, aki nem vet meg egy kis mellékest, függetlenül attól, hogy az törvénytelen.

A héten is került egy, ráadásul pont Erdélyben: a rendőrség korrupcióellenes főosztálya (DGA) szerdán jelentette be, hogy a Kovászna megyei munkatársaik lebuktattak egy korrupt zsarut, aki a Brassó megyei rendőr-főkapitányság kötelékében szolgál.

A beszámoló szerint a rendőr még kedden leintett egy autóst közlekedési kihágás miatt.

A bírság kiszabása helyett azonban

ajánlatot tett arra, hogy némi vesztegetés fejében eltekint a szankciótól.

Ezért aztán szerdára egy másik helyszínre találkozót beszélt meg az autóssal, akitől 700 lejt kért azért, hogy ne bírságolja meg, és ne vonja be a jogosítványát.

Hirdetés

A számításába azonban hiba csúszott: az autósnak ugyanis fontosabb volt, hogy ne kövessen el bűncselekményt, mint hogy megússzon egy kihágást, ezért feljelentést tett.

Így aztán a találka nem csak kettesben zajlott: amikor a rendőr átvette a pénzt,

a korrupcióellenes osztályon dolgozó kollégái is megjelentek, és őrizetbe vették.

Természetesen büntetőeljárás indult ellene vesztegetés elfogadása miatt, így már nem sokáig mondhatja el magáról, hogy a rendőrség kötelékében szolgál.

Hirdetés