Fotó forrása: G4Media

Az sem vet véget egy politikai karriernek, ha egy elöljáró az iskolából elrabolt kislánnyal szexel az irodájában

Hány olyan jelölt lehet még, aki annyira gátlástalan, hogy a súlyos vádak ellenére megpályázza a polgármesteri széket? Két napon belül a második esetről számolhatunk be.

Hirdetés

A gyermekpornográfia miatt elítélt Prahova megyei ex-polgármester után itt van egy másik, ezúttal Iași megyéből, Mogoșești-Siret nevű településről, aki pedofíliával kapcsolatos zűrös ügyei ellenére újraindul a helyhatósági választáson. A volt PNL-s polgármester, Damian Butnariu elviekben függetlenként jelölteti magát, azonban a sajtó szerint volt pártja támogatását élvezi, akárcsak a már említett Prahova megyei kollégája, aki viszont a PSD-s.

De kezdjük az elején. Idén januárban a Ziarul de Iași megtudta, hogy Damian Butnariu neve szerepel egy embercsempész-hálózat elleni nyomozás ügyiratában. A polgármestert tanúként hallgatta ki a bíróság, ekkor beismerte, hogy a polgármesteri hivatalban két 17 éves lánnyal szexelt, akiket egy Paşcani környékén működő bűnszervezeten keresztül ismert meg. Mint kiderült, egyikőjüket az iskolából rabolták el néhány órával azelőtt, hogy a polgármester 100 lejért „megvásárolta” volna a kerítőtől (a lány később öngyilkosságot kísérelt meg). A lány elrablóját 15 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték, a polgármester viszont megúszta, mivel csak tanúként hallgatták ki. Egy civil szervezet kezdeményezett ellene eljárást, de az ügy nem túl sokat haladt azóta előre. Mindössze annyi történt, hogy a PNL kizárta a soraiból, Ludovic Orban pártelnök égre-földre esküdözött, hogy ilyen múlttal Butnariu nem indulhat újabb mandátumért.

Eltelt több mint fél év, Butnariu azt hihette, hogy elfeledték a botlását, és mintha mi sem történt volna, „függetlenként” jelöltette magát a polgármesteri székért.

Történetesen a választási kampány szóróanyagain, bannerein, plakátjain a PNL színeit használja, ugyanakkor éppen Mogoșești-Siret az egyedüli település Iași megyében, ahol a nemzeti liberálisok nem indítottak jelöltet. A román sajtó helyi forrásai szerint Butnariu túl sok pénzt ölt a PNL-be ahhoz, hogy volt párttársai ne forduljanak el tőle.

Hirdetés

És akkor itt kanyarodjunk vissza a keddi sztorihoz, melyben a szocdemek hasonlóképpen jártak el volt polgármesterükkel szemben, akit 2019 novemberében másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, mert éveken keresztül szexuális viszonyt tartott fenn egy kiskorúval.

Ezek után mondja még valaki, hogy a két párt nem egykutya.

Hirdetés