Az otthontanulásban és az otthoni stresszkezelésben segít ingyen a BBTE pszichológiai intézete

Hasznos oktatási segédanyagokat és stresszkezelő programot kínálnak minden érdeklődőnek.

Hirdetés

A kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Alkalmazott Pszichológia Intézetének tanárai önkéntes programot hoztak létre, amelynek keretében diákjaikkal közösen próbálnak segíteni az „otthon ragadt” felnőtteknek és gyerekeknek. Az API önkénteslánc elnevezésű projekt részeként elindult az Ejtőernyő blog, ahonnan az otthon tanuló diákok, de a felnőttek és a pedagógusok is letölthetnek a tanuláshoz, önfejlesztéshez hasznos alkalmazásokat, elektronikus könyveket, munkafüzeteket.

A másik fontos felület az API Facebook-oldala, ahol online foglalkozásokat tartanak testnevelés, harcművészeti alapok, drámafoglalkozás, zenepedagógia és ritmusfejlesztés, kreatív írásműhely és szépirodalmi szövegfelolvasások témakörökben ingyenesen minden érdeklődőnek. A heti órarendeket rendszeresen közzéteszik, így bárki előre ki tudja választani a foglalkozások közül a számára érdekeseket.

A projekt részeként összegyűjtik és hamarosan közzéteszik olyan pszichológus szakemberek elérhetőségét, akik a válságra való tekintettel online, ingyenesen vállalnak foglalkozásokat, illetve április végéig elindítják a Küzdjünk meg a koronavírussal! (FACE COVID) stresszkezelő programot, amely Russ Harris ausztrál pszichiáter Elfogadás és elkötelezettség című terápiájának modelljére épül.

A FACE COVID programot az Alkalmazott Pszichológia Intézet tanárai dolgozták ki és három nyelven (román, magyar és angol) lesz elérhető a következő hetekben az Alkalmazott Pszichológiai Intézet weboldalán és Facebook-oldalán.

Hirdetés