Az év biznisze Kolozsváron: háromszor annyiért kell felújítani egy pancserül megépített tornacsarnokot, mint amennyiért elkészült

Sportolni nem nagyon lehet benne, viszont a pénzkidobásból remekül sikerült sportot űzni. Ismerős a helyzet?

Hirdetés

Jól néz ki a kolozsvári George Coșbuc Főgimnázium tornacsarnoka. Kívülről minden olyan, amilyennek egy tornacsarnoknak lennie kell, de egy dologra speciel teljesen alkalmatlan: arra, hogy a diákok sportoljanak benne.

Kiderült ugyanis, hogy a kétmillió lejért megépített, még 2014-ben átadott épületet pancser módon tervezték meg, és az egyik tetőgerenda nem sokkal a csarnok felavatása után megadta magát.

Az ingatlan állaga folyamatosan romlott, úgyhogy az elmúlt évben az iskola vezetősége már azt is megtiltotta a diákoknak, hogy egyáltalán belépjenek oda.

Pedig a látvány nem mindennapi: fémoszlopok erdeje fogadja a belépőt, ezekkel kellett aládúcolni a mennyezetet, hogy be ne szakadjon.

Az iskolát működtető önkormányzat pedig most csak a fejét vakarja, a kivitelező ugyanis nem hajlandó elvégezni a javítási munkálatokat, ezért perelni készülnek.

Hirdetés

A javítás ráadásul a háromszorosába kerül az építési költségeknek: mintegy hatmillió lejbe fáj, hogy fémgerendákat szereljenek a tetőszerkezetbe. Ja, és az elektromos hálózatot is ki kell cserélni.

Az önkormányzat megpróbálja kiperelni a kivitelezőből a javítási költséget, amiből akár három új tornacsarnokot is építhettek volna.

Azonban egyelőre úgy tűnik: csak a pénzkidobásból sikerült sportot űzni.

Hirdetés