Az erdőben termesztették a vadkendert Kolozs megyében, Aradon egyszerre három drogterjesztő bandára is lecsaptak

Mindez egyetlen nap termése a rendőrség szerint. Rengeteg pénzt is lefoglaltak.

Hirdetés

Egyre több munkát adnak a kábítószer-termesztéssel és -terjesztéssel foglalkozó bűnözők a rendőrségnek, ezúttal egy napon belül Erdély fővárosából és a Partiumból is jókora drogfogásról számoltak be.

Kolozs megyében három férfira csapott le csütörtökön a Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyészség (DIICOT), miután a gyanú szerint vadkender-ültetvényt tartottak fenn.

Az ügyészek szimata nem csalt: rajtaütöttek a gyanúsítottakon, amikor azok éppen 1,2 kilogrammnyi kannabiszt szállítottak autójukban.

Mint kiderült, egy közeli erdőben, a világ szeme elől elrejtve hozták létre a vadkender-ültetvényt,

a rendőrök összesen 41 növényt foglaltak le, amelyek 24 kilót nyomnak.

De találtak ennél többet is a házkutatások során: további, több mint egy kilogrammnyi vadkender mellett 35 gramm Metiléndioxi-metamfetamint (MDMA), hallucinogén gombákat, valamint nem kevés pénzt is találtak, ami minden bizonnyal a kábítószerek eladásából származott.

Konkrétan 56 000 lejt, több mint 600 eurót, 300 amerikai dollárt és 210 font sterlinget vettek lajstromba.

A három gyanúsított közül kettőt őrizetbe vettek.

Hirdetés

Arad megyében még nagyobb fogásról számoltak be a DIICOT ügyészei: egy nap alatt három drogterjesztő bandára csaptak le.

A nagyszabású akció során 40 házkutatást tartottak, és 52 személyt állítottak elő,

akik közül 14-et őrizetbe is vettek,

a többiek ellen szabadlábon zajlik eljárás.

A házkutatások itt is szép eredménnyel jártak: 1,6 kilogramm vadkendert, 400 gramm kokaint, 250 gramm kristályos állagú hallucinogén szert, valamint 30 gramm hallucinogén gombát találtak, valamint két, engedélyköteles légpisztolyt.

Itt sem hiányoztak a jókora pénzösszegek: 119 190 lejt, 23 885 eurót, 400 dollárt, 30 000 forintot és 30 gramm aranyat is lefoglaltak.

Hirdetés