Az egész szenátus szív Şoşoacă szenátor asszony járványtagadó ostobaságai miatt

A YouTube korlátozta a csatornáját a hőbörgések nyomán.

Hirdetés

A bukaresti parlament komplett felsőházát büntibe vágta a YouTube videómegosztó, miután az oldal tartalmáért felelős illetékesek besokalltak attól, hogy a még a szélsőséges AUR számára is vállalhatatlanná vált hisztikirálynő, Diana Şoşoacă szakmányban tolta a járványtagadó és oltásellenes szöveget a szenátusban, ezt pedig folyamatosan élőben közvetítették a szenátus YouTube-csatornáján is.

Az oldal mostanra elégelte meg a hőbörgést, és radikális lépést tett: korlátozta az oldalt.

Konkrétan egy hétre letiltotta az élő közvetítéseket.

A büntetés nem a semmiből jött: a YouTube még áprilisban figyelmeztette a szenátust, hogy a cég politikája alapján elfogadhatatlannak tartja a szenátornő által többek között a maszkviselés ellen elharsogott beszédeket, ezért azok felvételeit már akkor törölték is.

Mivel azonban visszaesőnek bizonyult, most az egész szenátust megbüntették miatta.

Şoşoacă egyébként akár komolyan meg is ütheti a bokáját, miután nemrég megvezetett híveinek egy csoportjával együtt megakadályozta, hogy egy magas fertőzési rátájú Iași megyei településen az emberek bejuthassanak az ott létrehozott oltópontra.

Hirdetés

A Iași megyei rendőr-főkapitányság szerdán közölte, hogy

megbüntették – azt azonban nem pontosították, hogy ez bírságot vagy csupán figyelmeztetést jelent.

Ennél azonban komolyabb büntetés is kinézhet. A legfőbb ügyészség ugyanis a botrányos akció nyomán, amely során gyakorlatilag megakadályozta, hogy az oltást igénylők hozzájuthassanak az életmentő vakcinához, büntetőeljárást indított a járvány leküzdésének ellehetetlenítése gyanúja miatt.

 

Hirdetés