Az alacsony átoltottság miatt leidiótázott Románián és szomszédain élcelődve trollkodott megint egyet a svéd nagykövetség

Egy német lap cikkére reagálva ajánl hasznos olvasnivalót.

Hirdetés

Megszokhattuk már, hogy a bukaresti svéd nagykövetség kommunikációs illetékesei állandó közlési kényszerben szenvednek az ország közéleti eseményei kapcsán, és humorosnak szánt Facebook-bejegyzésekben reagálnak rájuk.

Most például éppen annak kapcsán mártották vitriolba a billentyűzetüket, hogy Románia több kelet-európai szomszédjával együtt az utolsók közé tartozik a koronavírus elleni átoltottság tekintetében, emiatt pedig katasztrófahelyzetet okozva tombol a járvány negyedik hulláma.

A témában a Hamburger Morgenpost című lap közölt riportot Európa idiótái címmel, amelyben a romániai mellett az ukrajnai és a bolgár helyzetet is bemutatja.

A sértő megállapítás nem a német újságíróktól származik: az egyik bolgár egészségügyi illetékes fogalmazott úgy, hogy

ha az emberek továbbra is Európa idiótáiként viselkednek, és nem oltatják be magukat, az továbbra is súlyosan érinti majd a gazdaságot és a turizmust.

A svéd nagykövetség pedig nem állta meg, hogy ne kommentálja az ügyet.

Hirdetés

Közösségi oldalán bejelentette: versenyt hirdet, amelyben azok vehetnek részt, akik beírják, milyen, a Litera kiadó által kiadott, svéd szerzőtől származó könyvet olvastak, illetve az is elég, ha csak hallottak róla, hogy ne diszkrimináljanak senkit.

A résztvevők között Thomas Erikson Idiótákkal körülvéve című könyvének tíz példányát sorsolják ki.

Lehet, hogy a poén kissé vaskos és bántó, de ettől még tény, hogy Románia és két szomszédja szégyenpadra került, és más, nagyobb átoltottságú országok polgárai értetlenkedve és szörnyülködve követik figyelemmel az itteni eseményeket.

Hirdetés