Autó terített le egy medvét Kovászna megyében

Nagyon nem járt jól a nagyvad a találkozóval.

Hirdetés

Újabb ember-medve csúcstalálkozó zajlott a Székelyföldön, de ezúttal a nagyvad húzta a rövidebbet: Kovászna megyében csütörtökön egy sebesült állatot találtak a 12-es főúton Gidófalva és a megyeszékhely, Sepsiszentgyörgy között.

Az autós, aki rábukkant a sebesült állatra, természetesen értesítette a hatóságokat, így kiszállt a helyszínre a környezetvédelmi őrség, am környezetvédelmi ügynökség és a rendőrség is egy állatorvos társaságában.

Utóbbi megvizsgálta az állatot, és megállapította: minden bizonnyal egy autó gázolta el. Valamint azt is, hogy az elszenvedett sérülések annyira súlyosak, hogy nem összeegyeztethetők az élettel, így aztán a medvét elaltatták.

A tetemet aztán elszállították, hogy elhamvasszák.

Nem ez az első medve-ember incidens az elmúlt napokban Kovászna megyében: múlt hétvégén Sepsiszentgyörgy és Sugásfürdő között egy kocogó férfire támadt rá a nagyvad, és súlyosan megsebesítette.

Hirdetés

Ugyanott nem sokkal korábban egy kerékpárost és megkergetett a nagyvad.

A szomszédos Hargita megyében, Szejkefürdő kötelében pedig a mostanihoz hasonló baleset történt: medvét gázolt el egy autó, de a nagyvad ebben az esetben túlélte az incidenst.

Mint ismert, az utóbbi években, a medvevadászat betiltása miatt egyre nagyobb gondot okoz a Székelyföldön a medvék túlszaporodása, mostanában pedig elszaporodtak azok az esetek, amikor a medve nem csupán a gazdaságokba tör be, hanem embereket is megtámad.

Hirdetés