Arafat megfenyegetett: ha nem leszünk jók, a szigorú kormány jól elhalasztja az újabb lazításokat

Mert engedetlenek vagyunk.

Hirdetés

Raed Arafat katasztrófavédelemért felelős belügyi államtitkár nem lacafazázik: simán megfenyegette a lakosságot, hogy elmaradhat a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások lazításának július elsejétől esedékes újabb fázisa.

Az államtitkár szombaton vonta össze szigorúan a szemöldökét és emelte fel figyelmeztetően a mutatóujját, mivel szerinte a korábban jó két hónapig bezárt emberek túlságosan lazán veszik a még meglévő korlátozásokat.

„Lehetséges, hogy elhalasztjuk a lazítások következő fázisát. Lehetséges, egyáltalán nem kizárt” – figyelmeztetett Arafat.

Az államtitkárnak az a baja, hogy szerinte a vendéglők teraszain és az üzletekben sem tartják be a távolságtartási szabályokat, emiatt növekedhetett meg az elmúlt napokban az új fertőzöttek száma.

Annyiban igaza van, hogy sokan valóban magasról tesznek a távolságtartásra vonatkozó szabályokat: a tengerparti Mamaia üdülőtelepen például egy terasz vendégeit annyira elkapta a gépszíj, hogy körtáncot lejtettek. A bulinak a rendőrség vetett véget.

Hirdetés

Ezért aztán szigorú ellenőrzéseket rendelt el, és az ellenőrzések során bírságokat is kiosztottak.

Igaz, főnöke, Ludovic Orban miniszterelnök ugyancsak szombaton azt mondta: ez még nem olyan súlyos növekedés, mint ahogy azt egyesek mondják.

Azért nem ártana egyeztetni a kommunikációt.

Hirdetés