Apró magyar focibosszú Mohácsért

A sivasi kapufák kétszer megmentették a magyar góltól a török fociválogatottat, harmadszor már nem.

Hirdetés

Furcsa év a 2020 a foci szempontjából is, hiszen egyrészt nyolc hónapot kellett várni az első válogatott mérkőzésekre, másrészt az európai országok úgy vágtak bele a Nemzetek Ligája második kiírásába, hogy egy részük számára még nem ért véget az első. Tizenhat válogatott – köztük a magyar és a román is – ugyanis a koronavírus miatt csak októberben és novemberben játssza le az előző NL rájátszását, amely egyben az egy évvel elhalasztott Európa-bajnokság eredetileg márciusra tervezett pótselejtezője is.

Így aztán az új kiírás, amelyből a 2022-es katari világbajnokság pótselejtezőire lehet kijutni a két legjobb csapatnak, amelynek jövőre nem sikerül egyenes ágon, egyelőre sokkal inkább tűnik remek felkészülési lehetőségnek, mint igazi tétmérkőzésnek. Ráadásul a járvány az edzők válogatási lehetőségeit is szűkítette, a magyar válogatott keretébe például olyan klubból nem került be játékos, ahol felbukkant a koronavírus.

Ennek ellenére Marco Rossi szövetségi kapitány mind a kezdőcsapatot, mind a taktikát tökéletesen eltalálta a törökországi nyitómeccsre, a magyar válogatott úgy győzte le már Eb-résztvevő, jóval magasabban jegyzett játékosokból álló házigazdáját, hogy annak egyetlen igazi gólhelyzete volt.

Sivasban hamar kiderült, hogy a 30-40 ezer fanatikus szurkoló támogatása nagyon hiányzik a hazai csapatnak, amely az első félidőben csak a kapufákban köszönhette, hogy sem Szoboszlai Dominik, sem Holender Filip lövése nem ment be. De fociban is három volt a magyar igazság, a 80. percben Szoboszlai jó 30 méterről rálőtt szabadrúgása után már a hálóba pattant a bal kapufáról a labda, a Salzburg 20 éves középpályása bődületes nagy góllal emelt néhány millió eurót jelenleg 25 millióra taksált vételárán.

Folytatás vasárnap este, a szerbeket verő oroszok ellen a Puskás Arénában.

Hirdetés

Nemzetek Ligája, B osztály, 3. csoport:

Törökország–Magyarország 0-1 (Szoboszlai 80.)

Oroszország–Szerbia 3-1 (Dzjuba 48., 81. – az elsőt 11-esből, Karavajev 69., illetve Mitrovics 79.)

Hirdetés