Fotó: tion.ro

Amikor a járványhatóságok belépnek a hajmeresztő abszurd világába

Kedves polgárok! Péntektől karanténba kerültök. Ja, bocs, nem, egy óra és tizenöt perc múlva!

Hirdetés

A vírusszámok soha nem látott magasságokban szállnak, egyik rekord dől a másik után, muszáj egyre szigorúbb korlátozásokat bevezetniük, tehát elég nagy nyomás nehezedik a járványhatóságok vállára. De azért az alábbi eset mégis túlzás.

Ugye, immár közhír, hogy csütörtök hajnaltól nem kevesebb, mint nyolc Temes megyei település került vesztegzár alá. A hír így, önmagában, nem jó, de korrekt. Ám ha benézünk kicsit a színfalak mögé, teljesen abszurd mélységek tárulnak elénk. A Temes megyei sürgősségi helyzetek igazgatósága szerdán javasolta az érintett települések bekaranténozását. Na de, mint a mi kies hazánkban annyi mindent, ezt is le kellett okézni Bukarestből. És ez meg is történt: karantén, csütörtök éjféli (!) kezdettel.

És most jön a sokk: csütörtök hajnalban (egész pontosan három óra negyvenöt perckor) a temesvári kormánymegbízotti hivatal váratlanul bejelentette, hogy a központi járványhatóságok csütörtök reggel öt órai kezdettel rendelték el végül a karantént, annak minden előírásával egyetemben. Tehát a bejelentéstől számítva kerek egy óra tizenöt perc múlva!

Most mit is lehetne erre mondani? Az utcákon váratlanul megjelentek a rendőrök, csendőrök, ellenőrzési pontok, saját felelősségű nyilatkozatnak nyoma sincs… Igaz, bírságokat sem rónak ki. Mert senki se tudja, mennyi az annyi.

Jó reggelt, Temes megye, jó abszurdumot!

Hirdetés