Alig nyilvánították Covid-egységnek, máris 12 fertőzöttet azonosítottak egy nagy erdélyi kórházban

A kolozsvári Herbák-kórházról van szó. 12 egészségügyi alkalmazott fertőződött meg.

Hirdetés

A Kolozs megyei egészségügyi hatóság még október 12-én bejelentette: a ma városi kórháznak nevezett Herbák-kórházat Covid-egységgé alakítják, tekintettel a fertőzések számának ugrásszerű megnövekedésére. A felkészülést követően a kórháznak már csütörtökön, október 15-én ringbe kellett volna szállnia, ám (tényleg, mint egy háborúban) az ellenfél sem volt rest: a koronavírus-fertőzés felütötte a fejét a kórházban. És szombatra már 12 alkalmazott (öt orvos és hét ápolónővér) szervezetében azonosították a vírust. Ezzel gyakorlatilag a kórház sakkot kapott.

Mircea Abrudan, Kolozs megye prefektusa hétfőn bejelentette, hogy természetesen nem adják fel a küzdelmet, a fertőzötteket izolálták és kezelik, a szükséges intézkedéseket azonnal meghozták, zajlik a járványügyi ankét, a kórház pedig a körülményekhez képest normális keretek közt működik, már szombaton fogadni tudták az első betegeket.

Hát, nagyon drukkolunk. A kórházi fertőzési gócok ugyanis nem csak önmagukban jelentenek veszélyt, hanem az egyre terheltebbé váló közegészségügyi ellátás szempontjából is.

Hirdetés