A videóbíró vetett véget a CFR leghosszabb európai kupakalandjának

Gólt lőtt a kolozsvári vasutascsapat, de érvénytelenítették.

Hirdetés

Sevillában sem kapott ki spanyol ellenfelétől a CFR focicsapata, mégis kiesett az Európa Ligából. A kolozsvári 1-1 után a Ramon Sanchez Pizjuan-stadionban annak ellenére sem született gól, hogy mindkét csapat jóval több helyzetet dolgozott ki az egy héttel korábbi, fellegvári meccsnél. A kapusok azonban jól védtek, a Sevilla támadói pedig olykor saját társaikba lőtték a labdát kapu helyett.

Aztán jött a 87. perc és Adrian Paun lapos, nem túl erős, nem túl pontos távoli lövése, amelyet Jaszin Bunu sevillai hálóőr látványosan bepaskolt saját kapujába. A CFR ünnepelt, a hazai csapat pedig addig reklamált Andris Treimanis lett bírónál, míg az visszanézette az angol videóbírókkal a gól előtti akciót. Találtak is egy apró kezezést a gólpasszt adó Lacina Traorénál, Treimanis pedig hitt nekik, és anélkül érvénytelenítette a kolozsvári gólt, hogy saját szemével meggyőzödött volna az új ítélet jogosságáról.

A Sevilla ezzel az idegenben lőtt góljának köszönhetően, de nem túl meggyőző teljesítménnyel ment tovább, a CFR pedig 16 európai kupameccs után immár minden erejével a román bajnokság rájátszására koncentrálhat.

Mert egy újabb bajnoki cím lehet az első lépés egy újabb hasonló európai menetelés irányába.

Hirdetés